Dachau - Kecskemét 20 éves együttműködés

A Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezete és a Dachaui vöröskereszt március 24-én ünnepelte partnerkapcsolatuk 20. évfordulóját Kecskeméten, a városháza dísztermében. Az ünnepség, egyben értékelés is volt, melynek keretében a két fél méltatta az elmúlt húsz év eredményeit, történéseit.

A német delegáció tagja volt Albert Drittenpreis, a dachaui vöröskereszt elnöke, Josef Mederer a felső-bajorországi vöröskereszt elnöke, Horst Oschmann a dachaui vöröskereszt korábbi kirendeltségvezetője, Josef Fritz, Gertraud Spaderna önkéntesek, Helmut Thaler a kapcsolat koordinátora, és Rudolf Stauss kirendeltségvezető, aki a partnerkapcsolat igazi motorja volt az elmúlt két évtizedben.

Az ünnepséget személyesen megtisztelte dr. Göndöcs Zsigmond, a Magyar Vöröskereszt elnöke, valamint Kardos István a Magyar Vöröskerszt főigazgatója is. Részt vett továbbá a megyei szervezet dolgozóinak kollektívája, a városi szervezetek területi vezetői, illetve azon önkéntesek, akik különösen sokat segítettek a mozgáskorlátozott gyermeke táboroztatásai során.

A vendégeget dr. Zombor Gábor, a vöröskereszt megyei elnöke, Kecskemét polgármestere köszöntötte.
A Kodály Zoltán ének-zenei iskola növendékei és tanárai - mint mindig - felejthetetlen ünnepi műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek. A hozzászólások után vetítésre került az a filmösszeállítás, amely dióhéjban foglalta össze a gyermektáborok eseményeit. Az összeállítás nagy sikert aratott, annál is inkább, mert német partnereink elsősorban ezen táboroztatásokat segítették anyagilag.
Az ünnepség közös estebéddel ért véget.

Az eseményről készült forókat feltettük galériánkba >>>